Anja Dietrichs - din tyske partner i Norge!

Hei og velkommen!

Jeg heter Anja Dietrichs og vil gjerne bli din tyske partner i Norge! Kortfattet er jeg en ambassadør av Norge ovenfor tysktalende gjester. Med entusiasme og begeistring ønsker jeg å bidra til å bygge gode relasjoner mellom tysktalende land og Norge.

Først har jeg lyst å snakke litt om deg og din bedrift!

  • Du ønsker kanskje å øke antallet kunder i din virksomhet. Hva med tysktalende turister?
  • Du vet kanskje ikke hvordan man når dem?
  • Har du tenkt over at det kan være større kulturforskjeller enn du trodde?
  • Hva tror du de tenker om Norge? Hvordan blir Norge oppfattet av turistene?
  • Hva er de viktigste grunnene til at utenlandske turister velger Norge som reisemål?
  • Har du "riktig" språk på nettstedet ditt? Er dine tilbud og ditt reklamemateriell tilpasset til det tysktalende markedet?
  • Visste du at mange tyskere ikke liker å snakke engelsk? Dersom du velger å legge til tysk tekst på dine nettsider er det enklere for denne gruppen å finne deg og det du har å tilby.

Hvorfor det er slik, og flere andre spørsmål, kan jeg svare på. Jeg kan tilby foredrag og gi deg og dine medarbeidere et innblikk i kulturforskjeller, tradisjoner og folkekikk i Tyskland. Jeg tilbyr seminar hvor jeg viser hvordan man best når de tysktalende kundene. Foredrag og seminar er tilpasset i omfang og tema til din bedrift. Jeg tror at du og dine medarbeidere vil få noen aha-opplevelser og et nytt perspektiv, slik at dere i større grad kan imøtekomme behovene til tysktalende turister.
Du vil gjennom foredrag, seminar eller workshop få tips og veiledning av meg for å tilpasse ditt tilbud til denne gruppen gjester. Med økt kunnskap vil du og dine medarbeider være istand i å yte bedre service. Tyske turister er ofte trofaste gjester som kommer tilbake år etter år - forutsatt at de har fått en opplevelse og service som tilfredsstiller deres behov for f.eks. upåklagelig kundeservice og god hygiene.

Ta gjerne kontakt for et uforpliktende samtale og la meg hjelpe deg med ditt neste prosjekt og idé.

Jeg er en glimrende problemløser med mange kreative løsninger. Jeg ser frem til å samarbeide med deg, så ta kontakt og fortell meg om nettopp ditt prosjekt!

- Anja Dietrichs -

Om meg og min bakgrunn

Jeg er født i 1979 i Nordvest-Tyskland hvor jeg bodde i mine første 25 år.

Jeg er utdannet sivilingeniør innen maskin- og energiteknikk og jobbet for det tyske energikonsernet RWE som prosjektleder i 2004 og 2005.
I 2006 flyttet jeg til Norge og de første åtte årene bodde jeg i en hyggelig bygd i Tinn kommune. I 2014 flyttet jeg til UNESCO-verdensarvbyen Notodden. Jeg gleder meg over å ha oppdaget at jeg trives like godt her på Notodden som jeg gjorde i Tinn kommune.

Siden jeg flyttet til Norge har jeg vært selvstendig næringsdrivende og tilknyttet turist- og reiselivsbransjen via et familieforetak. Jeg har lang erfaring med ulike aktivitetstilbud for turister. Tilbud bestått av utleie av kano, sykler, ski og fotturer og guiding tilknyttet disse aktivitetene. Dessuten er et kursopplegg min spesialitet: Bueskyting! Jeg har drevet bueskyting fra jeg var 8 år.

Jeg har i de seinere årene blitt mer oppmerksom på at bedrifter i liten grad markedsfører seg overfor tysktalende turister. Jeg har gjennom de siste årene blitt bedt om å bistå andre med å synliggjøre seg i det tysktalende markedet, ved å tilpasse innhold og språk på kundenes nettsider. Selv om mange tyske turister finner veien til Norge, er min erfaring at de ofte har problemer med å finne frem i det som overveiende er norsk og engelsk informasjon.

Et tilfeldighet gjorde at jeg deltok på et guidekurs i forbindelse med at Rjukan-Notodden fikk verdensarvstatus av UNESCO. Dette satte prikken over i-en for mitt foretak og jeg kan nå også tilby guidetjenester som handler om andre industrirevolusjon i Norge gjennom vannkraften.


Jeg ønsker å avslutte med mitt personlig levemotto:

"Det er nå jeg skal leve med glede og i begeistring,
jeg skal være takknemmelige for alt vi har opplevd i fortiden,

og så skal jeg se positiv og med tiltro inn i framtiden!"